Monday, May 2, 2011

Proiect educational de promovare a lecturii in scoala - Liniste, vorbesc cartile! - Decada lecturii (I)

Ca profesor de limba romana, am realizat ca elevii citesc din ce in ce mai putin, fiind acaparati mai mult de calculator (muzica, jocuri). Aceasta preocupare nu este una inutila, atata vreme cat nu se substituie actului lecturii.
Scopul proiectului nostru este de a gasi o strategie adecvata si o punte de comunicare prin care sa cultivam elevilor placerea de a citi si de a studia.
Astfel, am numit un coordonator al proiectului, reprezentant al elevilor, Buzatu Geanina (clasa a VIII-a). Ea a organizat in scoala o adevarata "campanie", prin care elevii au fost stimulati sa participe cu diferite materiale. Afisele si panourile prezentate in fiecare clasa de catre eleva mentionata, in spatele carora se ghicesc o munca sustinuta, o pasiune pentru carte deosebite, dar si un talent de "profesor", au avut un rol esential pentru derularea proiectului nostru.
Elevilor li s-a suscitat, astfel, interesul pentru participarea efectiva in cadrul activitatilor propuse. Am adunat, deja, la biblioteca scolii, numeroase desene, afise, panouri, creatii literare ale elevilor, proiecte de lectura, dar, mai ales, filmulete realizate de elevi in legatura cu cartea, cu lectura, in general. M-au uimit receptivitatea lor, inventivitatea, fantezia, dar, nu in ultimul rand, munca depusa de ei in realizarea acestora.

No comments:

Post a Comment