Monday, May 2, 2011

Proiect educational de promovare a lecturii in scoala - Liniste, vorbesc cartile! - Decada lecturii (II)

Am propus, in programul de activitati, si donarea de carti pentru biblioteca.Am avut surpriza sa imbogatesc fondul bibliotecii (de care ma ocup benevol) cu 85 de carti, donate de elevi.
De asemenea, elevii au realizat 45 de filmulete despre carte, despre lectura, despre personalitati pe care le sarbatorim in cadrul DECADEI LECTURII: Mihai Eminescu, Ion Creanga, Veronica Micle, dar si despre alti scriitori sau poeti.
Am pregatit programe artistice ( "Vis a fost viata noastra, / Iar norocul nostru vant" - corespondenta si versuri - Mihai Eminescu - Veronica Micle), o intalnire cu domnul invatator pensionar Lupu Mihai (Ruginoasa), autor al unor carti de poezie pentru copii (am semnat prefata uneia dintre ele - "Aici, la Ruginoasa"), precum si un concurs pe teme literare, organizat si prezentat de eleva Andries Adina, clasa a VIII-a. Concurenti au fost elevii celor doua clase a V-a.
O alta parte a proiectului, denumita "Lectura in doi", propune lectura unor carti "in duet" si prezentarea acestora sub forma de panouri, filmulete, portofolii. Activitatea propriu-zisa s-a desfasurat in perioada 14-23 aprilie, perioada ce cuprinde si data infiintarii primului muzeu memorial literar, Bojdeuca din Ticau, data nasterii Veronicai Micle , dar si Ziua Internationala a Cartii si Ziua Bibliotecarului.
In articolele viitoare voi reveni cu detalierea activitatilor, care au generat in scoala noastra efervescenta, cu evaluarea proiectului si diseminarea rezultatelor acestuia.

1 comment:

  1. Felicitari pentru initiativa! Spor in continuare cu acest proiect. Sper ca si alti profesori sa preia ideea.

    ReplyDelete