Saturday, June 4, 2011

Sa reconditionam cartile de la biblioteca!

Multe carti din biblioteca sunt solicitate frecvent de catre elevi, mai ales de elevii din clasele primare. Uzura lor este astfel inevitabila. Existau carti ce nu mai puteau fi folosite si de aceea am propus elevilor clasei a VI-a o activitate in cadrul careia  sa reconditionam cartile deteriorate.
Elevii si-au adus cele necesare si au lucrat o ora cu mare placere pentru a da o noua fata cartilor. Munca depusa chiar i-a responsabilizat, i-a facut sa inteleaga mai bine cum trebuie pastrata o carte  pentru a nu ajunge intr-o stare avansata de degradare. 
Aproximativ 50 de carti au putut fi redate circuitului imprumutului de carte prin efortul depus de elevii clasei a VI-a. Ei au simtit ca au facut un lucru de mare importanta pentru biblioteca noastra!

Lectura in doi

O alta activitate a fost propusa elevilor sub forma unei lecturi incrucisate, in doi.  Astfel, 10 elevi din clasa a VIII-a au primit spre lectura cinci carti de facturi diferite.
Elevii au citit cu placere cartile propuse si au realizat prezentari sub forma de portofolii, afise, materiale PPT, dar comentariile pe marginea cartilor au intrecut asteptarile.
In prezenta colegilor de clasa, dar si a unor profesori din scoala, au avut loc adevarate confruntari de opinii in legatura cu cartile citite. S-a facut dovada lecturarii atente a cartilor si s-a constatat din discutii ca aceasta activitate a suscitat un interes viu din partea elevilor.
Elevii care au lecturat cartile au reusit sa trezeasca interesul celorlalti elevi de a citi cartile respective.