Sunday, May 19, 2013

COMORI  DIN  LADA  DE  ZESTRE

          În cadrul evenimentului  ”Noaptea muzeelor”, ce a avut loc în data de 18 mai 2013, la Centrul cultural Ruginoasa s-a desfășurat o acțiune cultural-artistică sub genericul COMORI DIN LADA DE ZESTRE. 
Într-o atmosferă destinsă, elegantă, dar rustică și tradițională în același timp, au participat invitați din localitate, dar și din împrejurimi. Gazda evenimentului, doamna Cristina Axinia, a oferit o seară plină de surprize și a organizat o serată specială, inedită pentru comuna Ruginoasa. Oaspeții au vizitat muzeul de la parter, dar și Palatul ”Al. I. Cuza” și au asistat la un program compus din recitări de poezii, cântece, prezentări ale unor specii literare din ”lada de zestre”. 
          Împreună cu elevii de la Școala Dumbrăvița, am susținut un program artistic compus din recitarea doinelor ”Măi bădiță, floare dulce” și ”Voi, brazi nalți, încetinați” (Balcan Mălina și Novac Andreea), a baladei ”Miorița” (Podeanu Ramona) și interpretarea dramatică a baladei ”Toma Alimoș” (Balcan Mălina, Ilășoaia Ionuț, Moisuc Claudiu și Anastasiei Daniel). Imaginile și muzica (Dumitru Fărcaș, Gheorghe Zamfir, Toni Iordache) au completat interpretarea reușită e elevilor, ceea ce a făcut ca apariția noastră să fie apreciată de spectatori.
          De asemenea, am mai prezentat materialul PPT ”Bolovanul de râu”, realizat după cartea ”Despre omul frumos” de Dan Puric.
          Felicitări organizatorilor, în mod special doamnei Cristina Axinia, care a oferit celor prezenți mape cu pliante și cu programul activității și care ne-a încântat, spre surpriza noastră, cu interpretarea unor cântece deosebite!


No comments:

Post a Comment