Tuesday, December 10, 2013


STANȚE DE IARNĂ


ÎNTÂLNIRE ÎNTRE ELEVII ȘCOLILOR DUMBRĂVIȚA ȘI REDIU și

membrii ASOCIAȚIEI LITERARE PĂSTOREL IAȘI

 și ai CENACLULUI ACADEMIA LIBERĂ PĂSTOREL IAȘI




                Duminică, 8.12. 2013, în sala de lectură a Bibliotecii ”Gheorghe Asachi” Iași, a avut o întâlnire memorabilă, credem, pentru ambele părți, la care au participat, pe de o parte, elevi ai Școlilor Dumbrăvița și Rediu, iar pe de altă parte, membri ai Asociației Literare ”Păstorel” și ai Cenaclului Academia Liberă ”Păstorel” Iași. Elevii au fost însoțiți de către doamnele profesoare Petronela Angheluță și Mirabela Alexandrov (Dumbrăvița) și Georgiana – Alexandra Vasile (Rediu), cărora li s-a alăturat doamna Maria Pavel, de la Școala Ruginoasa.

                Coordonatorul activității a fost domnul Dan Doboș, director al bibliotecii, iar moderatori au fost DOMNUL COMANDOR MIHAI BATOG BUJENIȚĂ și doamna profesoară PETRONELA ANGHELUȚĂ.

               După cuvântul introductiv al domnului MIHAI BATOG BUJENIȚĂ, doamna Petronela Angheluță a remarcat, în alocuțiunea rostită, importanța participării la un asemenea eveniment, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, dar și cultura, erudiția și eleganța cu care domnul Mihai Batog Bujeniță a prezentat audienței activitatea în sine. Au fost făcute, de asemenea, referiri la conținutul Revistei internaționale de literatură umoristică BOOKLOOK!, al cărei titlu ingenios și inteligent surprinde în mod plăcut cititorul. Aceasta cuprinde imagini de la diferite evenimente la care au participat membrii Asociației Literare ”Păstorel”, desene, grafică, dar și o literatură de bună calitate, concretizată în proză și poezie diversă: sonet, rondel, fabulă, dar, mai ales, epigramă. Se observă și comicul de limbaj, în mod special în povestirea ”O altă întâlnire de gradul trei”, semnată de domnul Mihai Batog Bujeniță, director al publicației.  Mai publică în acest număr al revistei (8/2013): Bogdan Ulmu, Eugen Deutsch (redactor-șef), Georgeta Paula  Dimitriu, Ananie Gagniuc, Gheorghe Bălăceanu, Valeriu Cercel, Cornel Udrea, Val Andreescu, Nicolae Stancu, Mihai Haivas, Aurel Baican, George Roca, Mihai Caba, Georgeta Resteman, ca să amintim doar o parte dintre cei ce apar în revista BOOKLOOK.

                Apoi, elevii, îndrumați de doamnele profesoare, au susținut un scurt program artistic, care a fost apreciat  de cei prezenți prin autentice și sincere luări de cuvânt, iar domnul Aurel Baican a oferit tuturor elevilor, dar și profesorilor, câte o carte de autor (Realități românești) pentru care îi mulțumim și pe această cale!

               Elevii de la Școala Dumbrăvița (Ilășoaia Ionuț-Alexandru, Balcan Mălina-Georgiana, Novac Andreea-Cristina, Zegan Cristina) au recitat poeziile sensibile ale doamnei Georgeta Resteman, iar cei de la Școala Rediu (Rotariu Emilia, Rotariu Andreea, Chirivici Elena-Alexandra, Cojocaru Ancuța, Rotaru Ionuț-Petronel) au pus în scenă fragmente din opera eminesciană, alături de versuri din creația lui Grigore Vieru. De asemenea, un elev de la Școala Dumbrăvița (Ciobanu Andrei) a recitat o poezie creație proprie, cu tentă umoristică. Tot programul s-a desfășurat pe fond muzical și a fost întregit de intepretarea melodiei ”Doină” (după versurile lui Mihai Eminescu) de către eleva Buiciac Alexandra-Nicoleta.

               Însă cea mai mare bucurie și cea mai mare surpriză au fost cele 40 de cărți (proză, poezie, epigrame, antologii) care au fost donate celor două școli de către domnul Mihai Batog Bujeniță, donație ce se constituie ca un gest deosebit și pentru care mulțumirile noastre sunt prea puține pentru exprimarea gratitudinii și recunoștinței! Mulțumim și doamnei CORNELIA URSU, care s-a ocupat de protocol,oferind copiilor daruri, ne-a primit pe toți cu bunăvoință și ospitalitate, introducându-ne în această atmosferă culturală!  
            Felicitări copiilor care au avut o prestație artistică remarcabilă și MULTUMIM, DOMNULE MIHAI BATOG BUJENIȚĂ pentru că ne-ați deschis o cale spre o colaborare fructuoasă!




1 comment:

  1. Din nou FELICITĂRI din toată inima, copiilor şi dascălilor lor minunaţi, dar şi prietenilor mei scriitori de la Iaşi care au v-au invitat la o şedinţă de cenaclu, la dumnealor "acasă". Mă bucur tare mult şi vă mulţumesc că aţi dat glas poeziilor mele în chip minunat. V-aţi îndoit vreodată că vă iubesc? Să n-o faceţi, pentru că v-aţi găsit un loc în care sălăşluiesc numai prietenii minunaţi ai sufletului meu. Succes, copii dragi, felicitări şi gânduri bune vouă şi doamnelor profesor şi nu uitaţi, ne vom revedea sigur în 2014!

    ReplyDelete