Sunday, March 3, 2013

SĂRBĂTOAREA  MĂRȚIȘORULUI  LA RUGINOASA
2 MARTIE 2013

         O lăudabilă și binevenită acțiune culturală a avut loc în localitatea noastră la Căminul Cultural Ruginoasa, reprezentat de doamna referent cultural CRISTINA AXINIA. Evenimentul (expoziție - concurs) a fost organizat în colaborare cu domnul profesor ADRIAN ARDELEANU, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.
         În ultima vreme, cu preponderență, elevii și cadrele didactice din școli, dar și din cadrul Clubului Copiilor, simt o mai mare tendință spre valorificarea și păstrarea tradițiilor locale pozitive, care trec uneori pe plan secund în societatea noastră, în general. Astfel, activitatea în discuție a avut drept scop confecționarea de mărțișoare tradiționale și s-a desfășurat sub formă de concurs între patru echipaje reprezentând cele trei școli din comună, dar și Clubul Copiilor Ruginoasa. Echipajul Școlii Dumbrăvița a fost alcătuit din eleve ale claselor a IV-a, a VI-a și a VII-a și a fost îndrumat de doamna Cristina Axinia și de doamna profesoară Petronela Angheluță, consilier educativ al școlii.
          Au primit diplome de participare elevele: Roman Bianca și Vorniceasa Adelina (clasa a IV-a) și Buruiană Maria - Daniela (clasa a VI-a), iar eleva CONDAC ALEXANDRA - CAMELIA a fost răsplătită cu Premiul I.
             Expoziția de mărțișoare și felicitări a fost o adevărată explozie de culori, prospețime primăvăratică, fantezie și creativitate, remarcându-se profesionalismul și pasiunea cu care au fost realizate lucrările elevilor de la Clubul Copiilor (mărțișoare croșetate și felicitări model quilling), ce au încântat prin îmbinarea armonioasă a culorilor și a aranjamentelor estetice deosebite.
              Manifestarea s-a bucurat de prezența unui public numeros, format din elevi și cadre didactice și a fost încununată de un program artistic folcloric, adecvat momentului evocat - sărbătoarea mărțișorului.
               Mulțumim tuturor elevilor Școlii Dumbrăvița care au realizat felicitări pentru expoziție și profesorilor care s-au implicat în această activitate! Felicitări elevei CONDAC ALEXANDRA - CAMELIA pentru premiul obținut, dar și pentru că a pus cu adevărat suflet în munca depusă!
                                                                                                      Prof. Petronela Angheluță   
    

No comments:

Post a Comment