Tuesday, April 9, 2013

CONCURS JUDEȚEAN: ”BULGĂRE DE HUMĂ”
ȘCOALA ”ION CREANGĂ” IAȘI
9 APRILIE 2013

          Astăzi, echipa de teatru ”FLORI DE DUMBRAVĂ” , de la Școala Dumbrăvița, a participat la concursul județean ”BULGĂRE DE HUMĂ”, care a avut loc la Școala ”Ion Creangă” Iași, unde ne-am deplasat fiind însoțiți și sprijiniți de doamna profesoară VASILE GEORGIANA - ALEXANDRA. Juriul, alcătuit din patru persoane (printre care doamna director LUCIA CÂMPEANU și doamna profesoară de limba română LORETA MAHALU - gazdele noastre) a fost impresionat de prestația personajelor din lumea lui Creangă, interpretate în stil modern de cei opt elevi ce compun trupa (BALCAN MĂLINA, NOVAC ANDREEA, ILĂȘOAIA IONUȚ, MOISUC CLAUDIU, ANGHELINA GHEORGHIȚĂ, ANASTASIEI DANIEL, PODEANU GABRIEL, BUICIAC ALEXANDRA). Așadar, și această reprezentație a poveștii versificate ”Capra cu trei iezi” a avut un real succes prin noutatea scenariului și prin talentul cu care elevii interpretează rolurile. Înainte de aflarea rezultatelor concursului, adresăm felicitări elevilor și le urăm să aibă în continuare succes, deoarece această piesă va fi jucată și cu alte ocazii, pe care le vom prezenta la timpul potrivit!


Cei trei iezi, capra, vecina și... povestitoarea!


Capra și iezii!



A apărut și lupul!


Fierarul ascute dinții lupului!


Un lup... necăjit!


Doamna profesoară LORETA MAHALU filmează!


Juriul, cu doamna director LUCIA CÂMPEANU în prim-plan, ...absolut impresionat!


Un lup căzut... în groapă!


Doamnele profesoare care au însoțit trupa!


Capra și iedul cel mic au scăpat de lup!


Se strânge... recuzita!


Doamna director felicită elevii!









1 comment:

  1. Am avut plăcuta ocazie să urmăresc, în direct, evoluţia acestor copii, care au adus la evenimentul ”Poeții și cărțile lor” (Ruginoasa, 15 iunie 2013) acele personaje, atât de mult iubite de români, din "Capra cu trei iezi".
    M-au surprins enorm! Au reuşit să-şi cunoască şi să interpreteze rolul, fiecare în parte, atât de bine încât am uitat că am citit şi am cunoscut, cândva, demult, povestea aceasta în proză şi nu în versuri! Interpretarea a fost ireproşabilă, mai ales la personajele principale: "lupul" şi "capra"; mimică şi expresivitate de artişti! Dicţie corectă, în limba vorbită şi scrisă de autorul acestei poveşti de neuitat!
    Cele mai sincere felicitări grupului de elevi şi profesorilor care i-au îndrumat! Succes deplin pe mai departe!
    Am plecat din Ruginoasa, dar amintirile rămân şi se fac cunoscute, cu tot dragul, prietenilor de pe meleagurile mele şi de pretutindeni...

    ReplyDelete