Tuesday, April 2, 2013

SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! (II)
2 aprilie 2013


          Acestea sunt cele două eleve talentate și speciale care au organizat astăzi un concurs cu tema ”CARTEA - PRIETEN RECE, DAR SIGUR”. Cu tenacitate, muncă și dăruire, BALCAN MĂLINA - GEORGIANA și NOVAC ANDREEA - CRISTINA (clasa a VII-a A) au antrenat două echipe formate din elevi ai clasei a V-a și a VI-a A (8 elevi). Cele două organizatoare au realizat o documentare foarte amplă, au îndrumat elevii celor două echipaje și au realizat, pentru concurs, materiale audio și video, ce au fost proiectate în sala de clasă unde s-a desfășurat concursul. 
           A fost vizionat un film cu titlul temei concursului, ce cuprinde un eseu despre carte, cu idei interesante, proiectate pe o muzică adecvată și însoțite de imagini grăitoare și potrivite temei.
           Din juriu au făcut parte cele două diriginte ale claselor a V-a și a VI-a A (prof. Angheluță Petronela și prof. Ciubotaru Adriana). Concursul a fost foarte bine structurat și gândit, în mod original, concurenții având și două cerințe de rezolvat în prealabil (un poster și o poezie despre carte). Apoi, elevii au fost solicitați să recunoască portrete ale unor scriitori români importanți, să recunoască titlurile unor povești scrise de Ion Creangă după imagini, să completeze versurile unor poezii scrise de Mihai Eminescu, să identifice morala unor fabule prezentate de cele două eleve. De asemenea, participanții au avut de realizat o compunere despre carte. Locul I a fost obținut de grupa formată din elevii: CERNĂUȚANU ȘTEFĂNEL, FULGA DELIA (clasa a V-a) și BURUIANĂ DANIELA, AMBOZIE DANIEL (clasa a VI-a). Locul II a aparținut elevilor: BUICIAC IUSTIN, UNGUREANIU MIHAELA (clasa a V-a) și PANCIUC ADELINA, LUPU LAVINIA (clasa a VI-a). La final, elevii au primit diplome (de participare și de organizare).
           Mulțumim  elevelor organizatoare și le felicităm pentru buna desfășurare  și pentru conceperea tematicii concursului!





         Tot astăzi, a mai avut loc un program artistic, în care au evoluat elevi ai acelorași clase. Elevii clasei a V-a au recitat poezii din volumul ”Când eram copil, odată...” de Mihai Lupu și, de asemenea, au fost dramatizate două fabule (”Greierele și furnica” de La Fontaine și ”Câinele și cățelul” de G. Alexandrescu). Acestea au fost interpretate de: UNGUREANU MIHAELA, CHELARU MĂDĂLINA și DOHOT RALUCA (clasa a V-a) și AMBROZIE DANIEL, CHELARU DENIS și BALCAN LAVINIA (clasa a VI-a).






No comments:

Post a Comment