Wednesday, November 6, 2013

CU TOAMNA ÎN SUFLET, LA PALAT... ( II )

           Ecourile acestei activități s-au prelungit multe zile la rând pe paginile de Facebook, unde au fost postate filmări, fotografii sugestive, comentarii apreciative, dar și mulțumiri ale autorului, sub forma unui articol publicat pe site-ul ”Confluențe literare”.  Din acest articol spicuim câteva notații-sinteză ale autorului:  ”Apreciez că lansarea volumului de versuri "Celei ce nu mai este" a fost o reuşită totală! Nu mă refer la poezie, la stilul adoptat de autor, nici la cartea în sine, ci la oameni şi fapte.  Au fost mulţi oameni care au gândit şi au acţionat astfel ca organizarea şi desfăşurarea evenimentului să fie aproape perfectă, fără sincope. Au fost oameni-prieteni uniţi înspre realizarea unui scop nobil. În folosul autorului sau al Asociaţiei UNIVERSUL PRIETENIEI (din care acesta face parte), al Palatului-muzeu "Alexandru Ioan Cuza", al şcolilor din Rediu şi Dumbrăviţa, comuna Ruginoasa, Iaşi (care au reuşit excelentă acţiune educativ-culturală cu o parte din elevi), al literaturii şi al culturii în general.  Mulţumiri doamnei prof. Petronela Angheluţă pentru sprijinul valoros în elaborarea programului audio-vizual, pentru cronica la carte, pentru corectarea manuscrisului şi pentru cuvântul său încărcat de emoţie şi mesaje!  Mulţumiri elevilor recitatori - Emilia Rotariu şi Ionuţ Ilăşoaia, pentru evoluţia desăvârşită, emoţionantă, dar şi doamnelor profesoare care s-au ocupat de pregătirea lor pentru acest eveniment!  Nimic nu puteam realiza de unul singur. Aportul conjugat al tuturor şi dăruirea manifestată în tot ce au făcut, au fost hotărâtoare în ceea ce priveşte desfăşurarea unui eveniment ce se înscrie, fără îndoială, ca fiind una dintre cele mai reuşite lansări de carte! 
 Numeroase au fost mesajele de încurajare, susţinere, apreciere şi de felicitare, transmise de prieteni de pretutindeni. Primiţi sincerele mele mulţumiri, cu plecăciune, dragi prieteni!   Bunul Dumnezeu să fie cu voi, cu toţi, oriunde v-aţi afla!”
             Și recitatorii au fost admirați de către cei din public:
            ”Recitările elevilor Emilia Rotariu şi Ionuţ Ilăşoaia au cucerit pubicul sub toate aspectele! Vocile lor, cu intonaţii pe expresii ori cuvinte anume scrise de autor, trăirea sufletească întipărită pe feţele lor, în privirea lor şi în mişcarea excelent măsurată printre rânduri, au fost demne de actori profesionişti. Cinste lor! – Ionuţ s-a dăruit total şi a exprimat versurile din "Te-am iubit" cu o căldură sufletească sinceră, naturală, emoţionantă, mişcându-se în scenă şi exprimând sentimente, cum rar o poate face un elev la vârsta lui...! Felicitări din toată inima, copile! –” ”Ionuţ şi-a intrat perfect în "rol" şi publicul îl ascultă cu atenţie... Abia acum este înţeleasă poezia mea...” – (Marian Malciu)
            ”Acesti îngerași ca doi fluturași bătând din aripioare, au reușit să ne emoționeze până la lacrimi, felicitări!” (Nicolina Petrov)


1 comment:

  1. Mă bucură enorm acest "episod" al ciclului "CU TOAMNA ÎN SUFLET, LA PALAT..."!
    Revăd toate momentele şi trebuie să subliniez că sunt la fel de emoţionante şi acum, deşi a trecut ceva timp de atunci...
    Citatele din scrisoarea mea de mulţumire sunt reale şi pornite din inimă.
    Mulţumesc mult, dragă doamnă Petronela Angheluţă!
    Toamnă senină şi bogată îţi doresc să ai în suflet!

    ReplyDelete